HTML

EzóBióÖkó

Minden ami nagyon Ezó, nagyon Bió, nagyon Ökó.
- Méregdrága viszont teljesen haszontalan ezoterikus terméket vásároltál vagy szolgáltatást vettél igénybe?
- Mesterséges színezéket találtál a biokajában?
- Ökoterrorista a szomszédod?

Fotózd le/scanneld be/írd meg!
Küldd el nekünk!

Ide!

Friss topikok

  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:54) A csalódott szkeptikus kitereget
  • Aurum6,2: Hello! Tömören szeretném ismertetni a helyzetemet. Mindig is érdekeltek a reál tantárgyak, így hát... (2011.03.11. 21:08) Ezotéria az egyetemeken
  • Titokmester: Az ilyenek teszik és tették nevetségessé az ezotéria szót! Régi rendszerbe talán az ilyenek jobban... (2010.11.01. 22:42) SEGÍTÜNK
  • ComPityu: Gyávák vagytok ! Mindenki tudja, aki egy kicsit konyit a fizikához, hogy 40 éve , elavult . és szü... (2010.05.25. 14:04) Egely György hadüzenete
  • Zsiros László Róbert: Jaj, ez sok volt így reggelre. Fáj a rekeszizmom! =)))) kedvencem a gonosz tudós, a biorezonancia... (2008.11.06. 08:17) Alternatív Szkeptikus Szótár

Szkeptikus Hírfigyelő

Nincs megjeleníthető elem

Szkeptikus blog

Nincs megjeleníthető elem

Mi került ezen a fotelen...?

2008.06.16. 09:31 ezobiooko

A hetvenes évek végén Márkus László tette fel – kissé kiborulva – a már klasszikussá vált kérdést: „Mi került ezen a fotelen 7200 forintba?”. Vágó István is többször értetlenkedett, amikor bemutatta a kozmoszból érkező negatív energiákat pozitív energiává alakító készüléket, amelynek potom 120 000 forint az ára.

Ugyanez foglalkoztatott, amikor rátaláltam a Magnapress M és MX termékre, amely az oldaluk leírása szerint 150 betegségre nyújt gyógyírt.  Nem kell aggódnunk, mivel rendszeres használat esetén a „készülék” helyreállítja, pótolja a „mágneses erőtér hiányát”, hiszen „a Föld mágnesességének mérhető értéke ma több mint 50%-kal kevesebb, mint 200 évvel ezelőtt”. A weboldal szerint ez a valódi oka az allergia, a fejfájás, az ízületi fájdalmak, a keringési elváltozások, a depresszió elterjedtségének.

Már most felhúzhatjuk a szemöldökünket, és megkérdőjelezhetjük az állításokat. Követelhetünk bizonyítékokat, illetve klinikai vizsgálati eredményeket a gyógymód hatékonyságának bizonyítására, de nem tesszük, erről beszéltünk eleget. Szemrevételezzük inkább közelebbről ezt a csodálatos terméket.

„A Magnapress M két északi pólusú irányított permanens mágnest tartalmazó orvostechnikai készülék...”. Nem vásároltam és nem béreltem ilyen kütyüt, ezért csak a képekből tudok kiindulni. Egy műanyag tollszerűségbe van ágyazva egy valószínűleg meglehetősen erős mágnes. Ebből a „tollszerűségből” kapunk „M” esetén két darabot, „MX” esetén két darab északi és egy darab déli pólusút.

Ennyi...

Tehát még egyszer: ennyi...

Pontosabban nem ennyi, mivel nem ezen háborodtam fel. A Magnapress M készülék ára 165 000 Ft, vagy bérelhető 30 000 Ft/hó-ért. A Magnapress MX készülék ára 295 000 Ft, vagy bérelhető 50 000 Ft/hó-ért.

Jaj... bocsánat! Nem szeretnék igazságtalan lenni, ugyanis a termékhez (mármint csak az MX-hez) jár egy 4 órás tanfolyam is, ami valószínűleg sokat dob az árán. Akárhogy is vesszük, akár 10 000 Ft óradíjat is el lehet kérni például informatikus mérnökként szaktanácsadásért. De hát ez „ingyen” van.

Felhívtam egy mágneseket forgalmazó céget, amelynél a 1 mm-es apró precízióstól a tornaterem acélgerendájára a mászókötelet rögzítő óriás mágnesekig mindent lehet kapni, és érdeklődtem, mennyibe kerül a legnagyobb, legerősebb és legdrágább, egy darabból álló ritkaföldfém mágnes. Letaglózott a 23 000 Ft-os vételár, amiért egy 50x50x25 mm-es tömböt kapunk, amelyet nem érdemes óvatlanul vashoz közelítenünk, mert könnyen megsérülhetünk. Ugyanezen ok miatt sajnos cicás vagy kutyusos hűtőmágnes készítésére sem alkalmas, hacsak nem egy egész élő bernáthegyiből képzeltük el azt. No de nem ilyen mágnes van a termékekben, hanem jóval kisebb, amelynek az ára ennek töredéke.

Egész biztos, hogy valamiről nem tudok, mert ha mégis minden információm helyes, akkor ez egy igen pofátlan lehúzás.

Szeretném hát én is megkérdezni: Mi került ezen a fotelen...?

Szólj hozzá!

Címkék: web mágnes lehúzás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása