HTML

EzóBióÖkó

Minden ami nagyon Ezó, nagyon Bió, nagyon Ökó.
- Méregdrága viszont teljesen haszontalan ezoterikus terméket vásároltál vagy szolgáltatást vettél igénybe?
- Mesterséges színezéket találtál a biokajában?
- Ökoterrorista a szomszédod?

Fotózd le/scanneld be/írd meg!
Küldd el nekünk!

Ide!

Friss topikok

  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:54) A csalódott szkeptikus kitereget
  • Aurum6,2: Hello! Tömören szeretném ismertetni a helyzetemet. Mindig is érdekeltek a reál tantárgyak, így hát... (2011.03.11. 21:08) Ezotéria az egyetemeken
  • Titokmester: Az ilyenek teszik és tették nevetségessé az ezotéria szót! Régi rendszerbe talán az ilyenek jobban... (2010.11.01. 22:42) SEGÍTÜNK
  • ComPityu: Gyávák vagytok ! Mindenki tudja, aki egy kicsit konyit a fizikához, hogy 40 éve , elavult . és szü... (2010.05.25. 14:04) Egely György hadüzenete
  • Zsiros László Róbert: Jaj, ez sok volt így reggelre. Fáj a rekeszizmom! =)))) kedvencem a gonosz tudós, a biorezonancia... (2008.11.06. 08:17) Alternatív Szkeptikus Szótár

Egely György hadüzenete

2009.03.02. 08:33 ezobiooko

Január végén olvashattunk egy interjút az Index.hu-n Egely Györggyel, majd két héttel később ugyanerről a témáról Hraskó Gáborral. Mind két oldal kifejtette álláspontját, de természetesen egyik sem győzte meg a másikat. A háttérben azért megmozdult valami.

Egely György hadat üzent a „Szkeptikusok Társaságának”. A hivatalos hadüzenet még nem érkezett meg hozzánk, de a mérnök úrra állított kémeink jelentették, hogy erős a készülődés a védvonalak mögött. Erőiket összevonva (Ufómagazin) támadást kívánnak indítani az összezavarodott szkeptikusok ellen, és a nagy kavarodásban Egely egy mindent eldöntő fogadással kívánja a gyengén szerveződött ellenséget végképp megsemmisíteni.

2 komment

Biotojás-átverés - Fogyasztok.hu

2009.01.20. 09:19 ezobiooko

A fogyasztok.hu  fogyasztóvédelmi hírportálon jelent meg egy érdekes panasz és a rá érkezett válasz.

Valóban biotermék az amit leveszünk a polcról?

Érdemes a korábbi (ha lusta vagykeresgélni: 1 2 ), biotermékekről szóló cikkeket is elolvasni.

Szólj hozzá!

Címkék: web fogyasztok.hu

Spamban hirdeti magát a horvát Jézus Krisztus - Homár

2009.01.06. 10:21 ezobiooko

Újabb Tékozló Homáros bejegyzés, a nem gyógyító, pénzt nem kérő Braco-ról.

Szólj hozzá!

Címkék: web homár braco

Megvezeti a cukorbetegeket a Pharmaherb - Homár

2008.11.18. 09:47 ezobiooko

Újra egy Tékozló Homáros bejegyzés, avagy miért olvassuk el mindig a betegtájékoztatót.

Szólj hozzá!

Címkék: web homár

Ezotéria az egyetemeken

2008.11.10. 09:22 ezobiooko

Van egy nagy, perverz titkom. Egy szerencsétlen informatikai baleset miatt rajtam ragadt az átirányítása egy e-mail címnek, mellyel tulajdonosa egy-két ezó oldalra regisztrált.  Az illető nem használja, lényegében egy halott cím. Spam nem érkezik rá, csak néha egy két ezó hírlevél. Az már a saját perverzióm, hogy nem dobatom automatikusan a leveleket a szemétbe. Igazából nagy ritkán átfutom az érkező leveleket, szórakozási célzattal.

Folyamatosan érkezik erre a bizonyos címre egy hírlevél, mely A. J. Christian (a név ne zavarjon meg senkit, ez egy Hrubos Krisztián nevű fiatalember, csak hát úgy túl kommersz lenne) kurzusaira próbál invitálni (lásd még: http://www.ajchristian.hu/). Mivel túl nagy ingerenciám nincs hozzá, nem is nagyon olvasgattam, de a múltkor mégis átfutottam a kukába való iktatás előtt.

Magával a tartalommal nem kívánok foglalkozni, hisz meghaladja értelmi és ezó képességeimet. Amin viszont megakadt a szemem, s amitől elakadt a lélegzetem, az a „kurzus” helyszíne: ELTE, Bp., VIII. ker. Múzeum krt. 4.! Christian oldalán pedig feltűnt a Corvinus Egyetem is: sajnos lemaradtam az ott november 8-án megtartott, „ÉLET – a Tanulás Tudatossága (1. megtestesülés)” c. előadásról.

Egy kicsit mindannyian prostituáltak vagyunk. A világunk a pénz, az anyagi érdekek körül forog. Természetesen mindenkinek vannak elvei, amelyeket semmi pénzért nem szeg meg, de kisebb-nagyobb „stiklit” mindenki elkövetett már a jobb élet, az anyagi haszonszerzés reményében (a legmélyebb tiszteletem a kivételeknek, ha vannak ilyenek). Az viszont, hogy az egyetemek legyenek prostituáltak... ez azért mai világunkban is sok.

Talán felhívom a Magyar Katolikus Egyház megfelelő döntéshozóját, és megpróbálom kibérelni a Bazilikát egy pornó forgatására. Pénz nem számít... Vajon mit fognak mondani? Egyáltalán eljutunk az alkudozásig vagy simán lecsapják a telefont? Esetleg csöndes keresztényi szeretettel elmagyarázzák, hogy inkább máshol próbálkozzam?

No de térjünk vissza az egyetemekre. Lehet, hogy nem is a pénzről van szó, hanem egyszerűen azt sem tudják, ki és milyen céllal bérli ki termeiket? Nincs ott senki, aki nagy ritkán megnézi, hogy esetleg nem egy pornófilm forgatása zajlik-e a templomban? (Képzavaromat feloldva: az egyetem a tudás temploma.)

Nem tudom, és nem is értem.

A legrosszabb lehetőséget csak félve merem felhozni: tudnak róla, és nem a pénzről szól.

3 komment

Címkék: ezoterika

Horoszhókuszpókusz

2008.11.03. 22:27 ezobiooko

Majdnem elfelejtettem!

Egy nagyon kellemes cikk jelent meg az Indexen. Beszélgetés Dr. Janák Lajossal, a Baktay Ervin Asztrológiai Intézet igazgatójával:

Itt olvasható

Szólj hozzá!

Címkék: index web horoszkóp

Örökmozgót díjazna Egely György

2008.10.26. 08:38 ezobiooko

Végre itt a lehetőség!

Az eddig elnyomott perpetuum mobile szakértők bátran előbújhatnak. Megtört a jég, szabad a pálya, nem kell tovább bujdosni, nem kell a TUDÁST tovább titkolni. Előszedhetitek az évek óta polcon porosodó, eltitkolt, de működő készülékeiteket, mert megnyílt a lehetőség, hogy szabadalmaztassátok őket. Nem kell többet félni az olaj- és energiakartellektől, a „gonosz tudósok” titkosszolgálatától, mert megvéd benneteket az Ufómagazin és Egely György!

Most itt a Ti időtök! Töröljétek bele lábaitokat a fizikusok arcába, alázzátok meg a dogmatikus tudományt!

Az Ufómagazin pályázatot írt ki „Bemutathatóan működő, örökmozgó szerkezet készítésére”, három és fél millió forint pályázati összegben. A részletek megtekinthetők a magazin honlapján.

Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a kiírás példátlan finomságú kidolgozottságát, amely tökéletesen illeszkedik a pályázat szellemi mondanivalójához, illetve az elbírálás szigorú, mindenre kiterjedő részleteit. Mit is várnánk? A termodinamika főtételeit cáfoló gép készítésére kiírt pályázat kapcsán ne várjuk el az elbírálást végző „jó tudósoktól”, hogy bonyolult, drága mérésbe bonyolódjanak. Van nekik elég dolguk. Azért mégsem akkora durranás, hogy sok időt töltsenek el vele. Legalább az megnyugtató, hogy egy egyszerű, megbízható mérés még belefér.

Ezért is részesítik előnyben az önjáró, visszacsatolt készüléket. De ezt sem veszik olyan szigorúan, hisz bármi belefér, csak ketyegjen egy órán keresztül, szerintük ennyi bőven elég, hogy kijelenthessük: ez egy örökmozgó. Az elbírálásnál természetesen bízhatunk Egely György mérhetetlen szakértelmében és teljesen pártatlan hozzáállásában. Semmi szükség külsős szakértőkre, olyan szőrszálhasogatókra, mint például mi. Erősen bízunk benne, hogy sikerülni fog elkészíteni egy, a pályázat kiírásának megfelelő készüléket, legfeljebb apró betűvel ott lesz: „határeset, elfogadjuk”.

Remegve várjuk 2009 januárjában az Egely György és társai által elbírált nyertes pályaművet.

(Kommentek tiltva!
Itt mondhatod el véleményed: http://szkeptikus.blog.hu/2008/10/29/palyazat_az_ufomagazinban)

Címkék: web poén igénytelen örökmozgó ufómagazin

A csalódott szkeptikus kitereget

2008.09.18. 09:14 ezobiooko

Sokat gondolkodtam rajta, hogyan is látják néhányan (elsősorban néhány elborult elme) a Társaságot kívülről. A blog hozzászólásokból, az ott felvázolt "gondolatokból" valami hasonló kép bontakozott ki.

14 komment

Alternatív Szkeptikus Szótár

2008.07.21. 09:09 ezobiooko

Mi szkeptikusok időnként elveszünk az ezotéria és az áltudományok által használt kifejezések dzsungelében. Úgy gondoltam, szükség van egy kis fényre az éjszakában, hisz oly makacs és tudatlan emberek vagyunk.

Íme az Alternatív Szkeptikus Szótár, hogy végre mosolyogva igazodjunk el e számunkra ismeretlen területen:

Asztrológia horoszkópokat készítő alternatív tudományág
Aura időmérésre használt eszköz, erős szabolcsi tájszólással
Auralátó aki mindig tudja mennyi a pontos idő
Biorezonancia élő test alacsony hőmérsékleten jelentkező remegése
Csí orosz káposztaleves
Feng Shui bútorokkal vívott távolkeleti küzdősport és filozófia (nem tartozik ide a székekkel vívott kocsmai verekedés)
Gabonakör a gabonaköröket UFÓ-k készítik, de ők is bottal és zsinórral
Geller, Uri magyar származású, angolul és magyarul is egyformán jól beszélő, fémmegmunkáló kisiparos
Gonosz tudós 1. szakmájában, szakterületén mély ismeretekkel rendelkező szakember
2. a "tudományos világ" nevű elnyomó és erőszakszervezet bérence
3. "Jó tudós" ellentéte
Homeopátia homeoszexuális beállítottságú emberekhez való vonzódás
Horoszkóp az emberiség 99,99%-ára ráillő jellemrajz
Hubbard, L. Ron bukott sci-fi író, a szcientológia alaptörténeteinek kitalálója
Jó tudós 1. olyan mérnök, vagy középiskolai ismeretekkel rendelkező kutató professzor, akit a tények nem befolyásolnak
2. "Gonosz tudós" ellentéte
Karma eleve elrendelt, megváltoztathatalan sors, hacsak nem változtatsz rajta
Kreacionizmus a kreált áltudományok összefoglaló neve
Kiropraktika 1. a fagyasztással foglalkozó alternatív tudományág
2. eszkimó barkácsújság
Médium közepes méret
Parapszichológia befüvezett pszichológusok által kidolgozott alternatív tudományág
Piramisok UFÓ-k által építetett tájékozódási pontok, mivel magas fejlettségük ellenére sincs GPS-ük
PI-víz a csapvíz alternatív neve
Pszí orrüregbe került idegen anyag eltávolításakor hallatszó hang
Radiesztézia 1. a rádiókészülékek formatervezésével foglalkozó alt. tudomány
2. kútfúró vállakozás
Szcientológia alacsony irodalmi értékű sci-fi történetekbe vetett fanatikus hitrendszer, melynek fő istenei Xenu és a pénz
Telepatikus jóltáplált gyógyszertáros
Tesla, Nikola amerikai-szerb tudós, aki már az 1900-as évek elején mindent feltalált, amit most - a gonosz tudomány és a méggonoszabb kormányok által - el lehet titkolni
Vitalitás az Egely kerékkel mért légmozgás mértéke (Egely egy Jó tudós)

5 komment

Címkék: poén

Neked nyitva van?

2008.07.15. 14:39 ezobiooko

Egy kedves ismerős osztotta meg velünk történetét.

Nem egyedi eset. Mitöbb...igazából mindennapos. Ki ne járt volna úgy, hogy véresre harapdálta a nyelvét/ajkát vagy egyenesen az öklét kínjában, hogy lehetőség szerint ne röhögje arcon a beszélgetőtársát, és ne is kezdjen el vele vitatkozni.

Ezórajongók közt dolgozni finoman fogalmazva is próbára teszi az ember önuralmát. Igyekszem persze kerülni az univerzumos-titokkönyves-boszorkánytanfolyamos témákat és erősen a nyelvembe harapni, amikor belecsöppenek egy titkos gyűlésbe, ahol csak úgy repkednek a negatív-pozitív-kozmikus energiák, csakrák és chi-k.
 
Igaz már egész megszoktam, és tudom kezelni a váratlan helyzeteket, de az egyik "ezokollegina" a minap sikeresen kiverte a biztosítékot.
Rendezvényen ültünk, amikor ő hirtelen a fejéhez kapott. (Aki most fejfájásra gyanakszik, azt én simán csak lenaívozom, nem ennyire egyszerű a képlet.), majd hirtelen felém fordulva, még mindig a fejét fogva, mélyen a szemembe nézve feltette a kérdést: "Neked nyitva van-e a fejcsakrád?"
Agyam erősen elkezdett pörögni. Nem bírtam értelmezni a kérdését. Hogy mim van nyitva??? Egyáltalán mivan? Aztán lassan értelmet nyert a kérdése, legalábbis a magyar nyelv ismerete szerint. Most azt nem tudtam eldönteni, hogy röhögjek vagy sírjak. Gondoltam, azt mondom, fogalmam sincs, abból nagy baj nem lehet.
Lett.
Megtudtam, hogy ő bizony kinyittatta, mert annyit kommunikál az univerzummal, hogy így sokkal gördülékenyebb a csevej, és ha jót szeretnék magamnak, jobban teszem, ha én is kinyittatom a sajátomat, de sürgősen, párezer forintért lehet ám, és azért kapott a fejéhez, mert éppen abban a pillanatban telt meg a buksija az univerzummal, amit egyértelműen érzett. Igaz így utólag, mintha én is láttam volna a homlokán a villogó "megtelt" feliratot.

Egyáltalán nem releváns, hogy öt perc múlva leszakadt az ég. Kizárt, hogy a hirtelen légnyomás változásnak bármi köze lett volna a "megtelt" érzéshez.

5 komment

Címkék: történet ezoterika

Cyberpunk

2008.06.28. 13:00 ezobiooko

A cyberpunk a kortárs tömegkultúra egyik népszerű stílusa, egy sok alkotásban előforduló világkép; lényegében a közeli jövőben játszódó sci-fik altípusa.
.....
az élő szövetek/szervek lecserélhetők gépi megfelelőikre (pl. műkar, infraszem, implantátumok).
Wikipedia::cyberpunk

Kedves olvasónk, ribizli küldte nekünk ezt a roppant igénytelen állapotban lévő, szakorvosi rendelőben, orvos által végzett beavatkozást hírdető megoldást. Hogy jön ide a cyberpunk? Aki olvasott egy-két William Gibson sztorit vagy legalább látta a Johnny Mnemonic című filmet, azt hiszem érti mire gondolok. A mocskos utcákon hibásan villogó neonfények hírdetik a új gépi szervre vágyó embereknek a pinceklinikákat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: plakát igénytelen

Horoszkóp a Borsban

2008.06.27. 11:56 ezobiooko

A Tékozló Homáron jelent meg ez a gyöngyszem.
A Bors című magasszínvonalú tudományos magazinban megjelenő horoszkóp készítői mintha ismételnék magukat.
De az is lehet, hogy egy egyhetes időhurokba kerültünk kerültünk.

Szólj hozzá!

Címkék: web homár horoszkóp

Mi került ezen a fotelen...?

2008.06.16. 09:31 ezobiooko

A hetvenes évek végén Márkus László tette fel – kissé kiborulva – a már klasszikussá vált kérdést: „Mi került ezen a fotelen 7200 forintba?”. Vágó István is többször értetlenkedett, amikor bemutatta a kozmoszból érkező negatív energiákat pozitív energiává alakító készüléket, amelynek potom 120 000 forint az ára.

Szólj hozzá!

Címkék: web mágnes lehúzás

SEGÍTÜNK

2008.06.10. 17:14 ezobiooko

 


Sokáig gondolkodtam, hogy ez vicc, vagy teljesen komoly. (Klikk a képre!)

Kénytelen vagyok komolyan venni. A nyelvezete, és a speciális helyesírás, olyan komoly tudást feltételez, amit mi - egyszerű halandók - nem érthetünk.
Ez talán olyan, mint mikor az orvos hanyag lazasággal odaveti: "A tunica interna rupturál, a vér behatol a tunica media rétegei közé."

Ugyeugye? Valószínűleg sok tanulás, és hosszú évek kőkemény munkája elsajátítani ezt a szakzsargont!


Most pedig néhány kiemelkedő mondat ebből a lingvisztikai műremekből:

"Akik fájdalommal keresnek fell, bennünket, jaj nélkül távoznak. Ez minden esetben, így van"

"Távgyógyítást is alkalmazunk, sikeresen. Szükség esetén házhoz megyünk."

"HIT, REMÉNY, SZERETETT, GYÓGYÍTÓ KÖZPONT"

3 komment

Címkék: helyesírás igénytelen ezoterika szórólap gyöngyszem

First post

2008.06.09. 12:16 ezobiooko


Üdvözlünk minden idetévedtet!

Lassan 20 éve robbanásszerűen kezdett növekedni a legkülönfélébb EzóBióÖkó termékeket és szolgáltatásokat nyújtó cégek és magánvállakozók száma. A gyógycseppektől a gyógykavicsokon, angyalkommunikáción, homeopátián, asztrológián, jósláson, számmisztikán keresztül a ősi-indiai-kínai-japán-thai módszerekig mindent megtalálunk a palettán. Igazából az örök élet csak karnyújtásnyira van, és eme praktikák művelői már réges rég ismerik az összes súlyos és halálos betegség gyógymódját, csak a nyugati orvostudomány nevű erőszakszervezet elnyomja őket.

1 komment