HTML

EzóBióÖkó

Minden ami nagyon Ezó, nagyon Bió, nagyon Ökó.
- Méregdrága viszont teljesen haszontalan ezoterikus terméket vásároltál vagy szolgáltatást vettél igénybe?
- Mesterséges színezéket találtál a biokajában?
- Ökoterrorista a szomszédod?

Fotózd le/scanneld be/írd meg!
Küldd el nekünk!

Ide!

Friss topikok

  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:54) A csalódott szkeptikus kitereget
  • Aurum6,2: Hello! Tömören szeretném ismertetni a helyzetemet. Mindig is érdekeltek a reál tantárgyak, így hát... (2011.03.11. 21:08) Ezotéria az egyetemeken
  • Titokmester: Az ilyenek teszik és tették nevetségessé az ezotéria szót! Régi rendszerbe talán az ilyenek jobban... (2010.11.01. 22:42) SEGÍTÜNK
  • ComPityu: Gyávák vagytok ! Mindenki tudja, aki egy kicsit konyit a fizikához, hogy 40 éve , elavult . és szü... (2010.05.25. 14:04) Egely György hadüzenete
  • Zsiros László Róbert: Jaj, ez sok volt így reggelre. Fáj a rekeszizmom! =)))) kedvencem a gonosz tudós, a biorezonancia... (2008.11.06. 08:17) Alternatív Szkeptikus Szótár

Szkeptikus Hírfigyelő

Nincs megjeleníthető elem

Szkeptikus blog

Nincs megjeleníthető elem

Ezotéria az egyetemeken

2008.11.10. 09:22 ezobiooko

Van egy nagy, perverz titkom. Egy szerencsétlen informatikai baleset miatt rajtam ragadt az átirányítása egy e-mail címnek, mellyel tulajdonosa egy-két ezó oldalra regisztrált.  Az illető nem használja, lényegében egy halott cím. Spam nem érkezik rá, csak néha egy két ezó hírlevél. Az már a saját perverzióm, hogy nem dobatom automatikusan a leveleket a szemétbe. Igazából nagy ritkán átfutom az érkező leveleket, szórakozási célzattal.

Folyamatosan érkezik erre a bizonyos címre egy hírlevél, mely A. J. Christian (a név ne zavarjon meg senkit, ez egy Hrubos Krisztián nevű fiatalember, csak hát úgy túl kommersz lenne) kurzusaira próbál invitálni (lásd még: http://www.ajchristian.hu/). Mivel túl nagy ingerenciám nincs hozzá, nem is nagyon olvasgattam, de a múltkor mégis átfutottam a kukába való iktatás előtt.

Magával a tartalommal nem kívánok foglalkozni, hisz meghaladja értelmi és ezó képességeimet. Amin viszont megakadt a szemem, s amitől elakadt a lélegzetem, az a „kurzus” helyszíne: ELTE, Bp., VIII. ker. Múzeum krt. 4.! Christian oldalán pedig feltűnt a Corvinus Egyetem is: sajnos lemaradtam az ott november 8-án megtartott, „ÉLET – a Tanulás Tudatossága (1. megtestesülés)” c. előadásról.

Egy kicsit mindannyian prostituáltak vagyunk. A világunk a pénz, az anyagi érdekek körül forog. Természetesen mindenkinek vannak elvei, amelyeket semmi pénzért nem szeg meg, de kisebb-nagyobb „stiklit” mindenki elkövetett már a jobb élet, az anyagi haszonszerzés reményében (a legmélyebb tiszteletem a kivételeknek, ha vannak ilyenek). Az viszont, hogy az egyetemek legyenek prostituáltak... ez azért mai világunkban is sok.

Talán felhívom a Magyar Katolikus Egyház megfelelő döntéshozóját, és megpróbálom kibérelni a Bazilikát egy pornó forgatására. Pénz nem számít... Vajon mit fognak mondani? Egyáltalán eljutunk az alkudozásig vagy simán lecsapják a telefont? Esetleg csöndes keresztényi szeretettel elmagyarázzák, hogy inkább máshol próbálkozzam?

No de térjünk vissza az egyetemekre. Lehet, hogy nem is a pénzről van szó, hanem egyszerűen azt sem tudják, ki és milyen céllal bérli ki termeiket? Nincs ott senki, aki nagy ritkán megnézi, hogy esetleg nem egy pornófilm forgatása zajlik-e a templomban? (Képzavaromat feloldva: az egyetem a tudás temploma.)

Nem tudom, és nem is értem.

A legrosszabb lehetőséget csak félve merem felhozni: tudnak róla, és nem a pénzről szól.

3 komment

Címkék: ezoterika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LACHI 2010.10.21. 22:26:01

DE TÉNYLEG!
Az ilyeneknek való az internet. Nincs életed, azt hiszed leszel valaki, ha valaki másnak a tevékenységét itt szapulod. Mivel kurva sokat tettél másokért biztos ki is számoltad, hogy kb mennyibe kerül, ha pl egy egész délutánra kibérelsz egy ilyen helyet. Rettentő profitjuk lehet ...2000 ft per fő, kb 200 ember. osszálszorozzál te atka. És te valószínűleg ostoba barom létedre még nem jöttél rá,hogy bármit ki lehet bérelni, mivel pénzből élnek emberek. Főleg az egyébként marhára túlfizetett közintézmények.
Arról nem beszélve, hogy az illető úr úgy kezdi az előadásai nagyrészét, hogy nem kell elhinni amit mond, hanem meg kell tapasztalni a saját bőrünkön a saját életünket. Ezt hívják tudatosságnak. De mivel te kurvára leszarod gondolom, hogy miről van ott szó, felesleges is erről beszélni.
Nem is értem. Idióta egy fasznak kell lenni ahhoz ,hogy valaki a szabadidejében szapuljon valakit egy fosadvány közösségi portálon, úgy,hogy fingja nincs az egészről.
Annyira felbaszta az agyam, hogy ilyen baromállatságokat irogatnak emberek,hogy regisztrálnom kellett ide, de még a végén jól sül el, és itt maradok csacsogni.:)
Fogadjunk te elmeroggyant szerencsétlen, hogy diplomád van, talán kettő is.
De, hogy mire jó ez?
Kotródj ki az erdőbe, és szagolj a levegőbe...ott talán nem fog érződni a bepenészedett elméd te basztatójánoska...
Okos vagy,csak kár hogy hülye.
GO GET A LIFE.

ezobiooko · http://ezobiooko.blog.hu 2010.10.22. 11:43:34

@LACHI:

Először elgondolkodtam rajta, hogy egyszerűen törlöm ezt a végtelenül primitív, bunkó, érdemileg semmit sem mondó, kizárólag személyeskedő kis szösszenetedet.

Aztán meggondoltam magam. Tehát ez lenne az a tudatosság? Ez lenne az a földöntúli belső nyugalom és kiegyensúlyozottság amit tanulni lehet ezeken a rendezvényeken vagy előadásokon? Ezt a stílust tanuljátok ott?
Vagy inkább te vagy az, aki a névtelenséget ilyen primitív módon kihasználod.

Ez egész hozzászólásod gyönyörűen minősít. Egy mintája annak, hogy mennyire egyszerű embereknek szólnak ezek a szeánszok.

Nagyon sajnálom, hogy nem fogtad fel a post lényegét. Ne csak olvasd, próbáld értelmezni is, de semmiképpen nem szeretném, hogy kis lelked törést szenvedjen.
Képzeld! "Ostoba barom létemre" felfigyeltem arra, hogy bármit ki lehet bérelni. És képzeld... erről a problémáról szólt a post. Hát nem remek?

Mit tudsz te rólam? Honnan tudod, hogy nem ismerem az említett "illetőt"? Honnan tudod, hogy nem hallgattam, nem olvastam a "tanításait"? Honnan tudod, hogy nem tudok-e többet róla mint te?

Noh mindegy. További kellemes kognitív disszonanciát kívánok neked.

Aurum6,2 2011.03.11. 21:08:04

Hello!
Tömören szeretném ismertetni a helyzetemet. Mindig is érdekeltek a reál tantárgyak, így hát felcseperedtem és sikerült is bekerülnöm egy egyetemre, ahol most vegyészmérnök hallgató vagyok. Odaköltöztem egy családhoz, ahol elég sok (folyamatos) nézeteltérésem támad valakivel. Ő csak ezeket az ezotérikus dolgokat hajtja, megérzésekkel jön, minden orvosi, tudományos tapasztalatokat elvet, csak azokat tartja meg, amik kedvére valók. Mindent meg tud magyarázni ezekkel a lelki eredetű valamikkel, minden probléma a belső szellemtől indul, csak a lélek az oka mindennek. Egyszóval amit nem ért, azt egyszerűen ezek segítségével magyarázza, azoknak hisz, akik légből kapott sületlenségeket hordanak össze (elnézést, ez saját vélemény volt). Amit pedig máshogy próbálnak elmagyarázni, tudományosan, törvényekkel, esetleg amit bizonyítani is lehet, de ellenkezik az ő világnézetével, azt támadásnak veszi és már kész is a vita. Én tiszteletben tartom az ő hitét, nem is szólok bele, ha engem is békében meghagy az én hitemmel. Mindenkit próbál maga körül ebben a szellemben nevelni és csodálkozik, hogy nem török meg. Egy kicsit kezdtem túlszaladni a mondandómmal a témán, így hát most visszatérek :). Úgy találtam meg ezt az oldalt, hogy az ilyen emberekkel ellentétben utánanézek annak, hogy ők miben is hisznek. Sok oldalt találtam már a témával kapcsolatban, és azt kell mondjam, mindegyik olyan, mintha egy 12-13 éves kisgyerek írna ilyeneket. Olyan ostobaságok találhatóak meg, de az a legszörnyűbb, hogy el is hiszik :S. Végleg már az verte ki nálam a biztosítékot, mikor azt állította, hogy vagy Indiában egy fickó (természetesen egy távolkeleti országot kell mindig felhozni példának...) aki a semmiből teremt. Ezzel a világon mindent megcáfolt. Azaz szerinte elsőfajú perpetum mobile bármikor és bárhol előállítható. Lehet rosszul látom, de a többség, akiket ilyenekkel beetetnek vagy, de nem feltétlenül tanulatlannak, vagy/és mérhetetlenül butának kell lenniük. Elnézést ezért a kis kirohanásért, csak már nagyon idegesített és ki kellett, hogy adjam magamból.
süti beállítások módosítása